Žal "offcanvas-col1" ne obstaja.

Žal "offcanvas-col2" ne obstaja.

Žal "offcanvas-col3" ne obstaja.

Žal "offcanvas-col4" ne obstaja.

SI

Najboljši v upravljanju s tekstilom že več
kot 100 let

SALESIANER je vodilno avstrijsko podjetje za najem tekstila. Celotna skupina ima 30 lokacij v enajst državah in zagotavlja popolno oskrbo s tekstilom za zdravstvo, hotele in restavracije, industrijo in trgovino. Na domačem avstrijskem trgu zagotavlja celovito regionalno oskrbo 14 pralnic. Ostale lokacije se nahajajo v Nemčiji, Švica, in državah srednje in vzhodne Evrope, in sicer na Hrvaškem na Češkem, na Madžarskem, na Poljskem, v Romuniji, v Srbiji, na Slovaškem in v Sloveniji.

Družinsko podjetje je leta 1916 na Salesianergasse na Dunaju ustanovila Magdalena Wittmann. Hans Krautschneider, sin ustanoviteljice, je v 70. letih prejšnjega stoletja iz ZDA prevzel idejo najema perila in oblačil in jo prinesel domov. Danes uspešno podjetje upravlja mag. Thomas Krautschneider, ki predstavlja že tretjo generacijodružine Kratuschneider. Skupina SALESIANER ponuja najvišjo kakovost, higieno in zanesljivo oskrbo najemnega tekstila za zdravstvo, hotele in restavracije ter delovna oblačila za industrijo in trgovino. Našo ponudbo pa dopolnjujejo oblačila za čiste prostore, artikli za higieno in svežino ter čistilne in reklamne preproge.

Številke & dejstva

Odlikuje nas vrhunska
ZMOGLJIVOST.

Prepričamo s svojo pripravljenostjo za izvedbo in navdihujemo naše stranke z novostmi in osebno podporo.

Dosledno si prizadevamo, da presežemo pričakovanja.

Mehr anzeigen

SPOŠTOVANJE nas povezuje.

Spoštljiv odnos s strankami, dobavitelji in zaposlenimi je pomemben del kulture našega podjetja.

Vzajemna podpora, enakovredno sodelovanje in spoštovanje obljub so temelji našega skupnega uspeha.

Mehr anzeigen

RAZNOLIKOST nas naredi
močnejše.

Strpnosti ne pripisujemo velikega pomena zgolj zaradi narodnosti, kulture, vere, spola, starosti in spolne usmerjenosti, ampak se osredotočamo predvsem na raznolikost.

V našem podjetju uspešno sodelujejo ljudje iz različnih kultur in iz več kot 60 držav.

Mehr anzeigen

SALESIANER Timeline

1916

Magdalena Wittmann pridobi obrtno dovoljenje za opravljanje pranja perila in prevzame pralnico na Salesianergasse na Dunaju.

1928

Prvi tovornjak perila SALESIANER: Zakonca Magdalena in Josef Krautschneider odkupita lastnino "Erste Wiedener Wasch- und Bügelanstalt". V spomin na prvo lokacijo se podjetje preimenuje v "SALESIANER".

1956

Sedež podjetja Linzer Straße: kemično čiščenje in barvanje na lokaciji v dunajskem 11. okrožju postane eno najmodernejših v tej panogi v celotni Avstriji. Mreža podružnic obsega že več kot 70 lokacij na Dunaju.

1970

Hans Krautschneider ustanovi SALESIANER MIETTEX. Sin ustanovitelja prevzame idejo o najemu tekstila iz ZDA in jo kot novo, obetavno poslovno področje uveljavi tudi v Avstriji.

1991

Začetek širjenja na trg srednje in vzhodne Evrope: odprtje prve tuje podružnice v Budimpešti. Začetek zgodbe uspeha SALESIANER-ja v vzhodni in jugovzhodni Evropi.

2008

Povezovanje z MEWA: Prevzem hotelirstva in zdravstvene nege od MEWA Avstrija.

2018

Prevzem Wozabal + Umlauft: z uspešnim prevzemom šestih pralnic se vodilno mesto SALESIANER-ja na trgu še okrepi.

2019

HQ22: Lokacija na Dunaju 1220 se prenovi. Ustvarjen je nov, sodoben sedež skupine SALESIANER.

Aktualne informacije

Za celovit vpogled si prenesite dodatne informacije o tej temi.

You are using an outdated browser. The website may not be displayed correctly. Close