Žal "offcanvas-col1" ne obstaja.

Žal "offcanvas-col2" ne obstaja.

Žal "offcanvas-col3" ne obstaja.

Žal "offcanvas-col4" ne obstaja.

SI

Clusterland nagrada za SALESIANER

Nagrada Clusterland za medpodjetniško sodelovanje je bila podeljena že osmič. V letu 2019 je nagrado prejel skupinski projekt TEX2MAT, v katerem je aktivno sodeloval tudi SALESIANER.

clusterland award 2019 8b088baa

Recikliranje namesto odlaganja
Rabljeni tekstil običajno konča na odlagališčih ali v sežigalnicah. Cilj projekta recikliranja materiala je preprečiti izgubo dragocenih virov. Pri podjetju SALESIANER imamo ogromne količine zgoraj omenjene mešanice bombaža in poliestra, ki nastajajo v postopku izločanja iztrošenega posteljnega perila. Glavni izziv pri recikliranju je sestava mešanih tkanin, pri katerih je čisto ločevanje različnih vlaken tehnično zelo težko izvesti. Popolna ločitev bombaža je nujna zaradi različnih kemijskih lastnosti kot tudi nadaljnjih postopkov predelave poli vlaken.

Inovacija na poslovni lokaciji v Avstriji
Cilj je bil razvoj metode, ki bi omogočala predelavo ostankov tekstila (bombažna in poliestrska vlakna). Pri tem je bilo najpomembnejše ustvarjanje zaprtega kroga od surovine do surovine, s pomočjo katerega bi zagotovili ponovno uporabo »novo pridobljene surovine«. Po približno letu in pol od začetka projekta imamo na voljo zelo pozitivne rezultate. Nova metoda je trenutno v fazi preizkušanja in določa smer razvoja avstrijske tekstilne industrije.

Sodelovanje kot ključ do uspeha
Tudi Thomas Gittler, vodja področja kakovosti v podjetju SALESIANER, vidi tudi dolgoročne prednosti za tekstilno industrijo: „Kombinacija različnih podjetij z raznolikim strokovnim znanjem je pokazala, da je s sodelovanjem mogoče doseči pozitiven rezultat . Za dosego še boljših rezultatov je potrebno s projektom nadaljevati, vendar sem kljub temu zelo zadovoljen z dosedanjim sodelovanjem, vesel pa sem tudi, da je Tex2Mat prejel nagrado Clusterland 2019. "

Nazaj

You are using an outdated browser. The website may not be displayed correctly. Close