Logistica, sicurezza e comfort - di primaria importanza in sala operatoria.

 

Logistika, varnost in udobje nošenja – najvišje OP zahteve.

Visokokakovostni materiali izpolnjujejo vse zahteve in standarde za sterilne OP izdelke, ki se zagotavljajo s pomočjo redne kontrole poteka in postopka priprave v skladu z ustreznimi standardi.

  • Evropska direktiva 93/42/EGS o medicinksih pripomočkih 
  • Zakon o medicinskih pripomočkih (ZMedPri)
  • EN 13485
  • EN 13795

Zakon o medicinskih pripomočkih določa tudi kakovostno pripravo - za vsako dostavo pripravljeni seti so iste kakovosti kot novi izdelki.

Udobje nošenja v operacijski sobi

Poleg že zapisanega študije jasno potrjujejo visoko udobje nošenja OP tekstilij. Ta pomemben vidik vedno znova potrjujejo tudi povratne informacije kirurgov in medicinskih sester. 

Diagram prikazuje, da osnovna temperatur nosilca tudi pri temperaturi okolice 25°C še vedno ostaja v sprejemljivem področju - če je oblačilo zračno. Nezračne tekstilije povzročijo hiter porast temperature, ki po določenem času (133 minutah) doseže kritično temperaturno mejo 38,2°C. Višje temperature pomenijo ogromno fiziološko obremenitev: slabo počutje, vročinski stres, zmanjšano sposobnost koncentracije in ogromno tveganje za povečano znojenje. 

Zanesljiva logistika

Vsak OP-set se pri pripravi označi z etiketo z barkodo. Računalniško podprt sistem zagotavlja brezhibno sledljivost vsakega posameznega seta. To pomeni sistematično evidentiranje pri vsakem ciklusu obdelave, popolno sledenje vsakemu artiklu skozi njegovo celotno dobo uporabe in izven nje. Sestava, način, količine in vrstni red delov so natančno določeni.

Prednosti zanesljivosti

  • točna dostava
  • pravi artikli
  • pravo število
  • pravilni vrstni red

do oddelka.

Oblikovanje, priprava in načrtovanje OP setovs je v sistemu večkratne uporabe veliko bolj prilagodljiv. Na želje in zahteve se lahko odzovemo hitro in nudimo strokovno svetovanje od samega začetka. K temu spadajo: individualna analiza potreb, oblikovanje setov, prilagodljive spremembe setov, strokovno izobraževanje, OP priročnik, vodenje skladišča. 

OP-varnost

© SALESIANER MIETTEX GmbH